Energia regenerabilă, utilizată în mod optim

Viziunea TESVOLT plc este de a stoca electricitatea generată de centralele eoliene, solare și hidroelectrice într-un mod în care să permită disponibilitatea continuă a acesteia. Acest lucru este posibil datorită bateriilor de stocare dezvoltate și realizate de companie. Pentru cablarea acestor sisteme, TESVOLT se bazează pe cablurile HELUKABEL, care respectă toate standardele necesare și aprobările internaționale, asigurând transmiterea fiabilă și eficientă a datelor.

Each individual battery module is connected to another with cables from HELUKABEL.

Fiecare modul individual al bateriei este conectat la altul prin cabluri, iar sistemul de stocare este conectat la invertorul de putere.

Odată cu extinderea energiilor noi și regenerabile, producția suficientă nu este singura provocare. Această energie trebuie, de asemenea, să fie stocată. Utilizatorii vor dori, în mod natural, să folosească electricitatea generată de surse solare, eoliene sau hidroelectrice, chiar și atunci când aceste surse nu sunt accesibile în mod constant. Sistemele de stocare a bateriilor oferă o soluție în acest sens pentru centralele fotovoltaice. Acestea colectează energia generată pe parcursul zilei și, apoi, pe timp de noapte, energia este disponibilă pentru utilizare. Utilizatorii sunt astfel capabili să optimizeze eficiența instalațiilor lor, să crească proporția consumului propriu, să minimizeze sarcinile de vârf și să reducă și mai mult dependența de combustibilii fosili.

TESVOLT plc, care a fost fondată în 2014, a obținut un succes notabil în eforturile sale cu această tehnologie promițătoare. Cu sediul în Lutherstadt Wittenberg, TESTVOL este lider mondial în ceea ce privește tehnologia, calitatea serviciilor și stocării energiei, atât în mediul comercial, cât și în cel industrial. Cu peste 250 de angajați, TESVOLT dezvoltă și produce sisteme de stocare a bateriilor care sunt utilizate de întreprinderi mici, activități agricole, supermarketuri, autorități locale, furnizori de energie și în medii industriale. Această companie tânără a primit deja numeroase premii, inclusiv „German Start-Up Award”.

Versatilitate: Compatibil cu diverse surse de energie

Battery storage systems are equipped with HELUKABEL cables

Sistemele de stocare a energiei cu baterii dezvoltate de TESVOLT sunt compatibile cu instalațiile fotovoltaice și eoliene, precum și cu centralele hidroelectrice și termice, și pot fi utilizate și pentru optimizarea surselor de energie convenționale, cum ar fi generatoarele diesel. „Gama de aplicații pentru produsele noastre este extrem de vastă,” explică Simon Schandert, co-fondator și CTO al TESVOLT. „Am finalizat deja cu succes mai mult de 5.000 de proiecte la nivel global, de la ferme de pești în Norvegia până la stațiuni de vacanță în Caraibe.” Cu un portofoliu care conține modele de stocare diverse, construite modular, capacități variind de la 10 kWh până la megawați, TESVOLT are o soluție potrivită pentru fiecare aplicație.

Transmiterea fără întreruperi a energiei și a datelor este o componentă esențială a fiecărei aplicații. Fiecare modul de baterie este conectat la altul prin cabluri, iar sistemul de stocare este conectat la invertorul de putere, care convertește curentul continuu al bateriilor în curent alternativ compatibil cu rețeaua. „Este necesar un sistem de gestionare a bateriilor performant pentru a menține eficiența maximă în interacțiunea complexă dintre diferitele componente,” afirmă Schandert. În acest sens, TESVOLT a dezvoltat Active Battery Optimizer (ABO) și Dynamix Battery Optimizer (DBO), care reglează și monitorizează optim încărcarea și descărcarea bateriilor. „Prin acestea, putem prelungi durata de viață a sistemelor noastre și reduce consumul de energie,” explică fondatorul TESVOLT.

Calitatea care lasă o impresie imediată

Battery storage systems outfitted with HELUKABEL cables

Sistemele de stocare a bateriilor TESVOLT sunt utilizate de întreprinderi mici, activități agricole, industriale și multe altele.

Așa cum se întâmplă cu toate componentele integrate, TESVOLT folosește doar cabluri de calitate pentru sistemele lor de stocare a energiei. Acesta este, în final, un factor extrem de important pentru funcționarea eficientă a sistemelor. Cablurile de putere și de date sunt, bineînțeles, cabluri HELUKABEL. Decizia de a opta pentru specialiștii în tehnologia de conectare de la HELUKABEL s-a bazat, bineînțeles, pe portofoliul de produse. „HELUKABEL avea cablurile cu specificațiile exacte de care aveam nevoie în portofoliu, iar prezentarea detaliată și opțiunile disponibile ne-au câștigat imediat încrederea,” își amintește Schandert. „ Datorită capacităților de livrare și a serviciile oferite, suntem clienți satisfăcuți ai HELUKABEL de aproape zece ani.”

Roland Eggers, manager de vânzări regional, este persoana de contact HELUKABEL pentru TESVOLT și oferă consultanță și suport în toate aspectele legate de tehnologia de conexiuni electrice. „Unul dintre produsele pe care le livrăm către TESVOLT este HELUDATA TRONIC 2464/300, un cablu de date flexibil care poate fi utilizat atât ca cablu de semnal, cât și de măsurare în construcția de mașini și instalații,” spune Eggers. „Construcția conductorului se bazează pe dimensiunile AWG și are aprobări UL și CSA. Astfel, cablul este potrivit pentru utilizare în instalațiile de stocare de pe piața americană.” Pentru o companie orientată spre export, precum TESVOLT, aceasta este o soluție ideală, deoarece nu mai sunt necesare mai multe tipuri de cabluri în stoc.

HELUKABEL avea cablurile cu specificațiile exacte de care aveam nevoie în portofoliu, iar prezentarea clară și selecția imediată ne-au câștigat instantaneu.
Simon Schandert, CTO, TESVOLT

Durabil, sigur și flexibil

Simon Schandert, CTO, TESVOLT works together with HELUKABEL.

Simon Schandert, CTO, TESVOLT

Cu izolația exterioară robustă din PVC, aceste cabluri sunt rezistente la numeroase condiții de mediu. În același timp, sunt suficient de flexibile pentru a fi utilizate în spații de montaj înguste. „ De asemenea, sunt rezistente la flăcări conform standardelor europene și americane,” adaugă Schandert. „Un alt detaliu important, care nu trebuie subestimat, este că sistemele noastre trebuie să respecte cerințe stricte de siguranță.”

Când vine vorba de transmiterea energiei și a datelor, produsele HELUKABEL contribuie semnificativ la calitatea excepțională și caracteristicile inteligente ale sistemelor de stocare a energiei cu baterii TESVOLT, care continuă să impresioneze utilizatorii din întreaga lume. „Suntem foarte fericiți să avem un furnizor atât de fiabil și competent precum HELUKABEL,” concluzionează CTO-ul TESVOLT. „Sunt convins că succesul produselor noastre este direct legat de această cooperare.”

De asemenea, puteți găsi acest articol și multe altele interesante în numărul curent #15 al revistei noastre pentru clienți POWER. Citiți acum!

spate