Reducerea efortului pentru muncitori și creșterea eficienței

Noul robot colaborativ pentru unitatea de producție HELUKABEL din Windsbach

Cobot Roboter in Windsbach

Fabrica HELUKABEL din orașul Windsbach era deja considerată una dintre cele mai avansate din categoria sa. Recent, locația a făcut noi investiții în automatizarea proceselor de fabricație. De acum, robot colaborativ sprijină angajații în montarea pieselor pe mașinile specializate și automatizate.

Materialul de ecranare, cu care sunt împletite multe dintre cablurile și conductoarele produse de HELUKABEL, este livrat pe tamburi de dimensiuni mari. Pentru a putea fi prelucrat în continuare, materialul trebuie derulat pe bobine mai mici, care apoi sunt montate pe mașinile automate de împletire. Tamburii goi trebuie plasați în mașina de bobinat și apoi îndepărtați odată ce sunt complet umpluți. Este o muncă monotonă, care până acum era realizată manual. Spre bucuria angajaților, robotul efectuează acum aceste sarcini complet automatizat, permițându-le să se concentreze pe activități mai importante.

Cobot im Werk Windsbach

„Manipularea manuală a tamburilor nu era doar monotonă, ci făcea extrem de dificilă menținerea ritmului cu vitezele tot mai mari de producție,” explică Peter Bluhm, liderul de proiect. „Cu noul robot colaborativ, echipele noastre care operează mașinile de împletit pot lucra nu doar mai ergonomic, ci și mai eficient.” Un magazin cu 200 de tambura servește drept buffer pentru a reduce timpii de oprire și, astfel, a crește productivitatea. Tamburii încărcați sunt stivuiți pe un palet de către robot. De aici, angajații pot monta confortabil tamburii pe diferitele mașini automate de împletit. Un sistem de siguranță permite utilizarea robotului colaborativ fără a fi nevoie de alte echipamente de protecție. Sistemul este certificat de TÜV.

„Automatizând acest pas al procesului, putem economisi mult timp și efort,” spune Bluhm. „ Acest lucru se aliniază perfect cu conceptul nostru de gestionare eficientă, care urmărește să optimizeze procesele și să elimine risipa.” Alte investiții în automatizare și digitalizare sunt deja planificate pentru Windsbach. Fabrica HELUKABEL va continua să fie considerată una dintre cele mai moderne de acest tip în viitor.

spate